Dominik Cumhuriyeti'nde Yemeniz Gereken 10 Lezzetli Yemek




Dominik Cumhuriyeti'nin geleneksel yemeği nedir ? 

Birçok ispanyol devletlerinde olduğu gibi , Dominik Cunhuriyeti mutfağı , yöresel Afrika ve İspanyol kültürüne ait yemeklerin karışımına sahiptir. Dominik Cumhuriyeti dünyanın her yerinden göçmenleri tat ve lezzetleriyle memnuniyetle karşılamışlardır.

Dominik'te yemeniz gereken 10 yiyeceği aşağıda sıraladım ; 

MEYVE SULARI ; 






Dominik Cumhuriyeti bereketli topraklarıyla kutsanmıştır. Bunun anlamı taze meyveleri nereye gitseniz bulabilirsiniz. C vitamini depolayın ve mümkün olduğunca taze meyvelerin tadını çıkarın. 

En meşhur meyvesi Chino. Gittiğiniz her işyerinde sütlü , yoğunlaştırılmış sütlü ve buzlu smoothie ler bulabilirsiniz. Hindistan cevizi sıuyu seviyorsanız caddelerde , parklarda , plajlarda ve plazalarda rahatlıkla bulabilirsiniz. 

QUIPE ; 






Quipe yerliler ve göçmenlerin yemek tarzını  tanıtan en iyi örneklerden biri. Bizim içli köftenin Dominik versiyonu diyebiliriz. 19. yüzyılda Lübnanlı göçmenler tarafından Dominik'e getirildi. İçerisinde buğday, kıyma, kıyılmış soğan var. Bol yağda kızartılarak yapılıyor. 

SANCOCHO ;




Bizdeki tavuk çorbası neyse Dominik'liler için de sancocho aynı anlama geliyor.  Özel günlerde bu çorba yapılır. Tavuk ve et ile beraber içerisinde kabak, havuç ve pişmiş sebzeler koyulabiliyor.

SANDWICH ;







Sandwich evrensel bir yiyecek. Gittiğiniz heryerde rahatlıkla bulabilirsiniz. Peki Dominik'te bu kadar ilginç olan ne ? Çünkü sandwich burada çok farklı yapılıyor. Burada sandwichler çok büyük baget ekmek ile içi et dolu olarak yapılıyor. Barra Payan adlı mekanda lezzetli sanwichlerin tadına bakabilirsiniz. 


EMPANADAS ;




İspanyol mutfağına tandıksanız muhtemelen bu yemeği bilirsiniz fakat tanıdık değilseniz çok şey kaçırıyorsunuz demektir. Empanadas  içi et yada  peynir dolu lezzetli bir hamur işi. 

Ayrıca pastelitosları da deneyebilirsiniz. Empanadas ların biraz daha küçüğü. 

PESCADO FRITO ;




Eğer taze balık seviyorsanız, Boca Chica plajına gidip burada pescado frito yu denemeniz gerekiyor. Sabahları yerel balıkçılar deniz dalıyor ve öğlen yerel halk ve ziyaretçiler için balık çıkarıyorlar.

PESCADO CON COCO ;







Hindistan cevizi sosuyla yapılan bir balık yemeği. Akşam yemeğinde bu yemeği denemek için Santa Domingo'daki Jalao adlı mekana gidebilirsiniz. 

GOAT ;



Pilav, sinir otu ve fasulye ile sunulan bir  keçi etli yemek. Protein ihtiyacınız burada karşılayabilecek bir yemek.

TATLILAR ; 

Burada bulabileceğiniz en iyi tatlı hindistan cevizi tatlıları. Yemekten sonra güzel bir tatlı canınız çekerse en rahat bu tatlıyı bulabileceksiniz.


Comments

Popular posts from this blog

Trabzon'da En İyi Akçaabat Köftesi Nerede Yenir?

Trabzon'da En İyi Pide Nerede Yenir?

İSPANYA'DA BİRŞEYLER ALABİLECEĞİNİZ EN UCUZ MARKET HANGİSİ ?