Trabzon'da En İyi Pide Nerede Yenir?


Trabzon'a geldik, pide yemeden olmaz diyorsunuz duyabiliyorum. O halde doğru yerdesiniz. Bu yazımda Trabzon'da en iyi pide nerede yenir sizlerle paylaşacağım.


1. PEKÜNLÜ MERKEZ PİDE




Merkez Pide adres ve yorumlar için http://bc.vc/miMhnyR adresine göz atabilirsiniz.



Trabzon Pidesi lezzetini piştiği taş fırın ve hamurunda kullanılan ekşi mayadan alır. Bu lezzeti en iyi tadabileceğiniz yerlerden biri 61 yıllık tarihiyle Pekünlü Merkez Pide'dir. 1957 yılında Uzun Sokakta fırın olarak faaliyete başlayan firma, 1979 yılında Değirmendere Sanayisinde Trabzon Pidesi ile hizmetine devam etmiştir. Firma, yoğun talep ve daha fazla kitleye ulaşmak amacıyla 2015 yılında Meydan şubesini açarak pide sektöründe hizmet vermeye devam etmektedir. Zengin menüsü ve enfes lezzetiyle Pekünlü Merkez Pide misafirlerini bekliyor.

2. PİŞİREN PİDE






Moloz'da Kadınlar Pazarının hemen karşısında hizmet veren Pişiren Pide, ilk başta size normal bir ekmek fırını izlenimi verebilir. Gidin üst kata oturup siparişinizi verin. Trabzon'da yiyebileceğiniz en lezzetli peynirli ve kıymalı pideler burada pişer. Kunduracılar esnafının bir numaralı tercihi Pişiren Pide'dir. Lakin pide ustası yaz mevsiminde Hıdırnebi Yaylasında çalıştığı için haziran ve eylül ayları arası malesef bu lezzetten yoksun kalırsınız. .

Pişiren Pide adres ve yorumlarına bakmak için http://bc.vc/8kDaIGr sitesine göz atabilirsiniz.




3. ÇARDAK PİDE



Son yıllarda eski popülaritesini kaybetse de Çardak Pide Uzun Sokak'ta en çok rağbet gören restoranlardandır. Et mamülünden ziyade peynirli pidesini tatmanızı öneririm.

Çardak pide adres ve yorumlarına bakmak için http://bc.vc/babseH8 adresini ziyaret edebilirsiniz.

4. RÜŞTÜ'NÜN FIRINI






Baştan söyleyeyim Restoran beklentiniz olmasın. Adından da anlaşılacağı gibi burası bir fırın. Moloz'dan Pazarkapı'ya doğru yürürken, görmeseniz de o enfes pide kokusu sizi zaten direk mekana götürür. 1920 yılından beri aynı lezzetiyle müşterilerine hizmet veren Rüştü'nün Fırını'na giderseniz açık kıymalı pidesini mutlaka tatmanızı öneriyorum.

Rüştü'nün fırını adres ve yorumlarına bakmak için http://bc.vc/fRclmjf adresini ziyaret edebilirsiniz.

5.BOZO PİDE



Trabzon kalabalığından bunaldım, sessiz sakin bir yerde yemek istiyorum diyorsanız size Sürmene Bozo Pide Salonu'nu öneriyorum. Sürmene Merkez Çarşı'da hizmet veren Bozo Pide Salonu'nun en lezzetli ürünü, bana göre peynirli kıymalı karışık yuvarlak pidedir.

Bu yazımızda Trabzon'da En İyi Pide Nerede Yenir? sorusuna örneklerle cevap aradık. Eğer Trabzon'daysanız pide tercihlerinizi mutlaka bu mekanlardan yana kullanın.

Bozo Pide  adres ve yorumlarına bakmak için http://bc.vc/0kaqYdr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Trabzon'da En İyi Akçaabat Köftesi Nerede Yenir?

İSPANYA'DA BİRŞEYLER ALABİLECEĞİNİZ EN UCUZ MARKET HANGİSİ ?