Çarşıbaşı'nda En iyi Peynirli, Kıymalı, Kuşbaşılı Pide Nerede Yenir ? (Çarşıbaşı / Trabzon)
Türkiye'nin heryerinde yapılan pide Trabzon bölgesinde bir farklı yapılıyor. Taş fırında yapılan bu pidenin çok ayrı bir lezzeti var. Peynirli , kıymalı, kuşbaşılı , kavırmalı ve karışık olarak yapılan bu pidelerin üzerine bir de yumurta kırdınız mı ooohhh yeme de yanında yat ondan sonra ! Bir de farklı yörelerin insanları tereyağını pek fazla tercih etmiyorlar. Karadeniz pidelerinin üzerine yağ koymadan olmaz. Sıcak sıcak gelen pidelerin üzerlerine mutlaka başına, ortasına ve sonuna birer küp yağ sıkıştırın. Bu yağlar pidenin sıcaklığıyla eriyecek. Ardından pideden koparacağınız bir parçayı bu yağa batırıp yediğinizde ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.
Bir konu daha var. Ben İstanbul'da yaşıyorum. Burada arkadaşlara bugün peynirli yada kıymalı yesek keşke dediğimde. peynir li mi , kıymalı mı o ne demek ?, yada peynirli ama ne ? gibi sorular geliyor. İlla sonuna pide koymak gerekiyor ki öyle anlıyorlar. Peynirli pide , kıymalı pide demek gerekiyormuş. Biz Trabzon'da öyle alıştığımız için onların o şekilde soru sormaları bana garip gelmişti.
Trabzon'a yolunda Çarşıbaşı ilçesinden geçerken bu lezzeti tadıp öyle yolunuza devam edin derim. Aşağıdaki iki restoranda bu güzel pideleri yiyebilirsiniz. Adres bilgilerini de link ekleyerek paylaşacağım. Google maps yada Yandex'e yazarsanız kolaylıkla bu adreslere ulaşabilirsiniz.
1) Pınar Pide Salonu :
Adres bilgileri için ; http://bc.vc/l86LxTa
2) Dostlar Pide Salonu :
Adres bilgileri için ; http://bc.vc/LZsiX18
Comments
Post a Comment