Trabzon'da En İyi Hamsi Tava Nerede Yenir ?
Hamsi tava yapmak için 1 kilo hamsi , mısır unu, tuz ve sıvı yağ yeterlidir. Bu kadar az malzeme ile bu lezzete ulaşmak şaşırtıcı değil mi ?
Balıklar kılçıklarından ayırıp iyice temizledikten sonra bol su ile yıkanırlar. Ardından balıklar mısır ununa bulanmak için kurutmaya bırakılır. Balıklar kuruduktan sonra bir tabağa koyularak üzerlerine mısır ve tuz serpiştirilir. Ardından tek tek hamsiler mısır ununa batırılarak iyice karışımı yemesi sağlanır. Daha sonra yapışmaz bir tava alınıp üzerine sıvı yağ dökülür. Yağ kızdıktan sonra kısık ateşe alınır. O sırada kuyrukları tavanın ortasına gelecek şekilde mısır ununa batırılan hamsiler tavaya dizilir.
Yukarda gördüğünüz üzere hamsi tavanın yapımı gayet kolay. Fakat ben uğraşmam bunu en iyi yapan yerde yemek istiyorum derseniz size aşağıda önereceğim mekanlarda bu lezzeti tadabilirsiniz.
1) MURAT BALIK
Tabiri caizse Trabzondaki en ucuz ve en güzel balığı yiyebileceğiniz yerlerden biri. Buraya gelen insanlar internete bıraktıkları yorumlarda çoğunlukla hamsi yenilmesini öneriyorlar. Bu yüzden bütçenize uygun güzel bir hamsi tava yemek istiyorsanız bu mekanı size şiddetle öneriyorum. Hamsi tavanın yanında balık çorbası ve palamutunu da tatmanızı öneririm. Trabzon'da adresi bulmanız çok kolay, buradan adres bilgilerine göz atabilirsiniz.
Murat Balık adres ve yorumlar için : http://bc.vc/GEplWwQ
2) AKGÜN BALIK EVİ
Trabzon'dan Rize'ye Artvin'e yada Gürcistan'a doğru gidiyorsanız yolunuz üstündeki bu mekana uğramadan yolunuza devam etmeyin. Çünkü bu mekanın hamsisi gerçekten muhteşem. Deniz ürünleri günlük geliyor , çok taze. Mekanın manzarası da muhteşem ulaşımı zaten kolay daha ne denilebilir ki. Bu mekanın adres bilgilerine buradan göz atabilirsiniz.
Akgün Balık Evi adres ve yorumlar için : http://bc.vc/xKxqsgf
Yorumlar
Yorum Gönder