Çılgın Bir Tatil İçin MYKONOS



Deniz, kum, güneş. Yaz mevsimi gelince en çok bu üç şeyi arıyoruz. Ülkemizin güney bölgeleri bu ihtiyacımızı fazlasıyla karşılıyor, fakat farklı bir deneyim yaşamak isteyenler için Mykonos hemen yanı başımızda bizi bekliyor. Bu yazımızda Yunanistan'ın İbiza'sı olarak da adlandırılan bu adanın doğal ve turistik açıdan güzelliklerini ele alacağız.

Skyscanner'dan uçak biletleri fiyatlarına bakmak için ; http://bc.vc/OppyO2V sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Booking.com dan otel bilet fiyatlarına bakmak için http://bc.vc/wmmVPEi sitesini ziyaret edebilirsiniz.



Çılgın ve hareketli bir tatil yapmak isteyenlerin adresi Mykonos. Canlı gece hayatı, bitmek bilmeyen night ve beach partileri ile bu ada günün her saati canlılığını koruyor.


Adaya ilk ayak bastığınızda beyaz mimarisine ve taş sokaklarına aşık olacağınız bu ada farklı cinsel tercihlere karşı dostane yaklaşımıyla Özgürlükler Adası olarak da anılmaktadır.
Mykonos'a direk olarak Atlas Jet ve Bora Jet firmaları ile ulaşabilirsiniz.



İlk olarak konaklamadan bahsedelim. Gecelik otel fiyatları genel olarak 100 ile 5000 dolar arası değişiyor. Yaz mevsiminde ada otellerinde yer bulmak pek kolay değil. Bu yüzden gitmeden önce rezervasyonlarınızı yaptırmanız size kolaylık sağlayacaktır. Buraya tıklayarak adadaki otel fiyatları hakkında bilgi alabilir ve rezervasyonlarınızı yaptırabilirsiniz.

Şimdi bu muhteşem adada tatiliniz boyunca yapabileceğiniz şeyler ve gezebileceğiniz yerler hakkında biraz bilgi verelim.

LITTLE VENICE



Adanın en mükemmel görünüme sahip yerlerinden biri olan Little Venice konumu ve bir İtalyan şehrini andırması nedeniyle Küçük Venedik olarak adlandırılmaktadır. Küçük Beyaz evlerinin güzelliği kelimelere sığmayacak boyutta. Burası Avrupalı fotoğrafçıların en çok ziyaret ettiği yerlerden biri. Muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz. Ayrıca denizin hemen yanıbaşında restoran ve cafelerde yorgunluğunuzu atabilir ve Ege denizinin ihtişamını seyredebilirsiniz.


PELİKAN PETROS



Pelikan adanın sembolüdür ve adaya uğur getirdiğine inanılmaktadır. Gerçek Pelikan Petros 1950 yılında ölmüştür fakat adada şu anda bu sembole saygı amaçlı Pelikan Yeni Petros adada başı boş bir şekilde dolaşmaktadır. Geziniz sırasında bu pelikana rastlayabilir ve onu fotoğraflayabilirsiniz.

ANO MERA KÖYÜ



Merkeze 8 km uzaklıkta olan Ano Mera adadaki en kalabalık köydür. Bizans kalıntılarını ve Geleneksel Yunan yaşamını merak ediyorsanız bu köye uğramanızı tavsiye ederim. Ayrıca köye gidince Yunan tatlılarını tatmayı unutmayın.



KİLİSELER



Mykonos'ta 70 civarı Kilise bulunmaktadır. Bu kiliseler Bizans'tan sonra adanın zenginleri tarafından tanrıya şükür amaçlı yaptırılmıştır. Tabi her zengin böyle bir işe kalkışınca ortaya çok fazla kilise çıkmıştır. Tipik Yunan mimarisine sahip bu kiliseleri ziyaret edebilir ve ortodoks hristiyan kültürünü yakından görebilirsiniz.

PLAJLAR



Mykonos plajları altın kumları, kristal gibi parlak sularıyla dünya çapında oldukça ünlüdür.




Ben canlı ortamların adamıyım diyorsanız adanın güney sahilleri sizi bekliyor.


Fakat ben sessizliği severim fazla gürültü istemiyorum diyorsanız da kuzey sahilleri tam sizlik. Tercih sizin. Adada irili ufaklı 25 plaj bulunmaktadır. Bunlardan en ünlü 10 tanesi, Platyis Giolas, Ornos, Psarou, Paraga, Elia, Super Paradise, Agrari, Fokos ve Paradise'dir.

YEL DEĞİRMENLERİ



Adanın sembollerinden olan Yel değirmenleri Little Venice ve Niochori arasında yer alıyor. 17. yüzyılda 20 tane yel değirmenine sahip olan adada yüksek miktarda buğday üretimi yapılmaktaydı. Şu anda ise sadece 7 tane yel değirmeni var ve bunlar turistlerin en çok ziyaret ettiği yerler arasında. Adada gün batımını en güzel izleyebileceğiniz yer bu yel değirmenleri. Güneşin batarken ege deniziyle kucaklaşmasını bu yel değirmenlerinden keyifle izleyebilirsiniz.



YEMEKLER




Mykonos'ta yemek konusunda problem yaşayacağınızı düşünmüyorum. Çünkü yıllardır Türklerle beraber yaşamış Yunanlıların yemek kültürü bizim yemek kültürümüzle oldukça benzer. Hatta bizim yemeklerimizi farklı isimlerle restoranlarda bulabilirsiniz. Lüks restoran arıyorsanız Thioni, Narcissus ve Lyo Bar, orta fiyatlı arıyorsanız da, Nesaea, İndian Palace ve To Apomero, ucuz fiyatlı arıyorsanız da, Popolo, Marcos Falafel ve Ode'yi tercih edebilirsiniz.






Comments

Popular posts from this blog

Trabzon'da En İyi Akçaabat Köftesi Nerede Yenir?

İSPANYA'DA BİRŞEYLER ALABİLECEĞİNİZ EN UCUZ MARKET HANGİSİ ?

Trabzon'da En İyi Pide Nerede Yenir?