Vatikan'da Görmeniz Gereken 10 Yer


Vatikan bazen bunaltıcı, yorucu ve şaşırtıcı olabilir. Kısa zamanda görmeniz gereken birçok yer karşısınıza çıkacaktır. Yapacak ve görecek birçok şey olduğu için insanların Vatikan'ı farklı bir ülke olarak göreceğinden şüphe yok. Vatikan'da ne göreceğim diye telaş etmenize gerek yok sizin için aşağıda gezmeniz gereken en önemli yerleri listeledim.

10) The Egyptian Gallery


Bu koleksiyon Roma İmparatorluğu ve Mısır'lılar arasındaki ilişkiyi ortaya çıkarıyor. Bildiğiniz üzere Mark Anthony ve Julius Cesear her ikisi de Cleopatra ile ilişki yaşamıştı. Bu galeri Eski Mısır'dan heykelleri ve sanat eserlerini ön plana çıkartıyor.

9) Vatikan Gardens



Kalabalık Vatikan müzelerinden kaçarak çekici Vatikan bahçelerinde dolaşabilirsiniz. Bu bahçenin 100 farklı çeşmeye ev sahipliği yaptığını biliyor muydunuz ? Burası eski yapıtlar ve birinci sınıf  manzaraya karşı  doyasıya nefes alıp dinlenebileceğiniz bir yer.

8) St. Peter's Square 




St. Peter meydanı Roma gezinizde mutlaka gezilmesi gereken bir yer. Meydana yaklaşırken sanki iki devasa kolun size hoşgeldin deyişinin farkına varıyorsunuz. Bu meydan 1656 ve 1667  tarihleri arasında sanatçı Bernini tarafında yapıldı.

7) Raphael Rooms




Raphael Rönesans döneminde kusursuz rönesans erkeğinin bütün özelliklerini kapsayan  en ünlü sanatçılardandı. Michelangelo ile olan daimi rekabetinde, duvarları resimlerle dolu Vatikan şehrine bağlu çoklu odalar dizayn etti. Raphael'in bir diğer sanat eseri ''The School of Athens'' yani Atina Okulları, burayı da mutlaka ziyaret edin.

6) St. Peter's Basilica




Bunu sakın kaçırmayın ! St. Peter's Basilica tarihte çok ünlü sanatçıların sanat eserleriyle dolu olan çok büyük bir kilise. Burası sizi çok etkileyecek.

5) Sistine Chapel




Sistine Tapınağı Vatikan müzelerinin içinde olduğu için girşi bilete dahil oluyor. Restore edildiği için şuanda her detay ve renk görünür şekilde. Yüksek tavanda bu kadar sanat eserinin nasıl çizildiğine şaşıracaksınız.İbadet yeri olduğu için burada konuşmak yasaktır.

4) Pinacoteca




Çoğu ziyaretçi bu güzel Pinacoteca'yı bakmadan atlasa da, bu resim galerisi Vatikan şehri maceranızda görülmesi gereken bir yer. Burada Caravaggia, Raphael, Titian, Leonardo ,Guido Reni ve Giotto gibi sanatçıların 460 farklı sanat eserini görebilirsiniz.

3) Pinecone Gallery



Kim düşünürdü ki devasa bir Pinecone Vatikan müzelerinin en güzel süslemelerinden biri olacağını ? Pinecone avlusu Donato Bramante tarafından dizayn edildi. Eğer şanslıysanız bekçiler size avlunun ortasında bulunan  kırık küre heykelin etrafından dönmenize izin verebilirler.

2) Pio Clementino Museum




Vatikan'ın Pio Clementino Müzesi Roma'nın en iyi eski Roman ve Yunan heykel koleksiyonlarından biri. Sekizgen Belvedere avlusunda Apollo Belvedere ,'' Laocöon ve oğulları'' ve Belvedere Torso'yu inceleyebilirsiniz. Sonrasında bugüne kadar görmediğiniz en büyük ve en eski banyo küveti olan Nero'nun küvetini ziyaret edebilirsiniz, inanılmaz.

1) The Vatican's Main Galleries



Burada ziyaret etmeniz gereken yerler ; The Gallery of the Candelabra, The Gallery of the Tapestries ve The Gallery of the Maps.

Comments

Popular posts from this blog

Trabzon'da En İyi Akçaabat Köftesi Nerede Yenir?

İSPANYA'DA BİRŞEYLER ALABİLECEĞİNİZ EN UCUZ MARKET HANGİSİ ?

Trabzon'da En İyi Pide Nerede Yenir?