Trabzon'da En İyi Akçaabat Köftesi Nerede Yenir?


Trabzon'un en popüler lezzetlerinden bir tanesidir Akçaabat Köftesi. Şüphesiz ki Trabzon'a gelen herkes tadar bu lezzeti. Şehrin hemen hemen her noktasında karşınıza mutlaka bir köfteci çıkar bu kentte. Fakat siz de biliyorsunuz ki her popüler lezzeti daha da popüler yapan özel mekanlar vardır. Bu yazımızda Trabzon'da en iyi Akçaabat Köftesi nerede yenir başlığı altında bu özel mekanları sizlerle paylaşacağım. Tabi ilk olarak aklınıza Nihat Usta, Cemil Usta, Faroz gibi meşhur mekanlar gelebilir. Fakat ben bu popüler mekanlardan ziyade daha küçük, mahalle aralarında o nefis tadı yakalayabileceğiniz 3 küçük mekanı size anlatacağım.


1. KOMAROĞLU KÖFTE SALONU



Bana göre Akçaabat Köftesini en iyi yapan mekan burası. Mekan, Akçaabat ilçesinde Eski Çarşının dar sokağında karşılıklı iki dükkanda hizmet vermektedir. Kime sorsanız gösterir. Küçük ve yıllar boyunca lezzetini hiç bozmayan bir işletme olan Komaroğlu Köfte Salonunda orjinal Akçaabat Köftesinin o enfes lezzetinin tadına varabilirsiniz. Ben bir porsiyon isterim gibi tabirler kullanmamanızda fayda var, çünkü garson kaç kişiyseniz şu kadar yersiniz gibi tabirlerle size yardımcı olacaktır. :)

Komaroğlu köfte salonu için adres ve yorumlara buradan ulaşabilirsiniz.


2. KAMİLOĞLU KÖFTE SALONU




Kamiloğlu Köfte Salonu Moloz'da Kemaraltı Çarşısına girmeden hemen sağ tarafta yer alır. Küçük merdivenlerden aşağı indiğinizde mekana giriş yaparsınız. İlk bakışta size merdiven altı bir işletme havası verebilir fakat yazının başında da dediğim gibi kendi küçük ama lezzeti büyük bir mekan. Gidin köfte ve piyazınızı isteyin. Pişman olmayacağınıza emin olabilirsiniz.

Kamiloğlu köfte salonu için adres ve yorumlara buradan ulaşabilirsiniz



3. BULUTLAR KÖFTE SALONU



Kemeraltı Çarşısında, Tarihi Kemeri geçtikten sonra ikinci aradan sağa girdiğinizde hemen solunuzda Bulutlar Köfte Salonunu görürsünüz. Burası da bir önceki mekan gibi eski ve merdiven altı bir mekan görünümündedir ama lezzeti efsanedir. Bulutlar Köfte Salonu bütün Kemeraltı ve Kunduracılar Caddesi esnafının öğle araları sipariş verdiği bir köfter salonudur. Yani diyeceğim şu, bir yerde esnaf bir restoranı tercih ediyorsa, siz de gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Çünkü esnaf, nerede ne yenir konusunda mutlak tecrübe sahibidir.

Bu yazımda Trabzon'da en iyi Akçaabat Köftesi nerede yenir sorusuna 3 nokta atışıyla cevap verdim. Eğer bir gün Trabzon'a yolunuz düşerse bu 3 mekanı mutlaka ziyaret edin.

Bulutlar köfte salonu için adres ve yorumlara buradan ulaşabilirsiniz.

Comments

  1. Keşke birde akçaabatta İsmail ustada yiyip gerçek lezzetler tanışsaymışsınız

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Trabzon'da En İyi Pide Nerede Yenir?

İSPANYA'DA BİRŞEYLER ALABİLECEĞİNİZ EN UCUZ MARKET HANGİSİ ?