İzmir'de Mutlaka Görülmesi Gereken 10 Yer


İzmir. Belki de ülkenin en güzel şehri. Kesinlikle gezilip görülmesi gereken, anlatılmayacak derecede doğal ve tarihi güzelliklere sahip, 24 saat yaşayan bir şehir. Bu yazımda İzmir'e ilk defa gidecek olanlar için mutlaka gidip görmeleri gereken 10 yeri sizlerle paylaşacağım.


1. KORDON BOYU



Şüphesiz İzmir deyince akla ilk gelen yer Kordon Boyu'dur. İzmir Limanından Cumhuriyet Meydanına kadar sahil boyunca uzanan Kordon Boyu, şehrin en sevilen noktalarındandır. Günün her saatinde ailenizle, arkadaşlarınızla mis gibi deniz kokusunu içinize çekerek çimlerde rahatça vakit geçirebilirsiniz. Unutmadan, İzmir'de güneşin batışı en güzel Kordon boyunda izlenir.


2.SAAT KULESİ


Konak saat Kulesi 1901 senesinde dönemin Belediye Reis'i Eşref Paşa tarafından, Sultan 2. Abdülhamid'in tahta çıkması münasebetiyle inşa ettirilmiştir. Şehrin en önemli sembollerinden birisi olan kule, kent sakinleri için popüler bir buluşma noktasıdır. Tarihi Kemeraltı Çarşısının hemen dibinde yer alan Saat Kulesini ziyaret etmeden kentten ayrılmamanızı tavsiye ederim.


3.TARİHİ KEMERALTI ÇARŞISI



Saat kulesini gördükten sonra, denizi arkanıza alarak yürümeye başladığınızda Tarihi Kemeraltı Çarşısının eşsiz güzelliğiyle buluşmaya başlamışsınız demektir. Eski tarihi ve büyüleyici mimarisiyle Kemeraltı, yıllardan beri bölgenin en canlı alışveriş noktalarının başında gelmektedir. Ziyaretçilerine her alanda sayısız alışveriş seçeneği sunan çarşı, turistlerin en önemli uğrak noktalarındandır.


4.KIZLARAĞASI HANI



Tarihi Kemeraltı Çarşısının ihtişamı ve yüzlerce seçenekten dolayı çok yürüdünüz ve yoruldunuz değil mi? İşte biraz dinlenmek için Kızlarağası Hanı tam size göre. Osmanlı Devleti döneminde inşa edilen Han, size tarihi bir atmosfer içinde tarifsiz bir dinlenme imkanı sunmaktadır. Avlusunda otururken eşsiz lezzetteki kahvenizi yudumlayarak yorgunluğunuzu atabilirsiniz.


5.TARİHİ ASANSÖR



Bu güzel şehri yukarıdan izlemek istiyorsanız Tarihi Asansör tam size göre. Yapı, Konak'a 5 dakika uzaklıkta bulunan Karataş semtinde bulunmaktadır. Bu asansör yan yana bulunan, ama aralarında yüksek kot farkı bulunan iki sokak arasındaki ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla 1907 yılında inşa edilmiştir. Asansörle üst kata ulaştığınızda hemen orada bulunan Teras Cafe'de oturarak eşsiz körfez manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.


6.ŞİRİNCE



Biraz şehrin kalabalığından koparak Selçuk ilçesine doğru yol alalım. İlçeye bağlı bir köy olan Şirince muazzam doğal güzelliklere sahip, turistik açıdan gelişmiş bir köy. Maya Takvimine göre 21 Aralık 2012 yılında kopması gereken kıyametin, Şirince'yi pas geçeceği rivayeti bir dönem dünyayı oldukça meşgul etmiş ve köyün popülaritesini baya artırmıştı. Köyün etrafı zeytin ve çeşitli meyve ağaçlarıyla çevrilidir. Şirince deyince ise akla meyve özlü şarapları gelir. Çeşit çeşit ister sıcak, ister soğuk olarak sayısız çeşit ve lezzetteki şarapları tadabilir ve satın alabilirsiniz. Yine bu eşsiz doğada konaklamak istiyorsanız da tarihi köy evlerinde, uygun miktarlarla konaklayabilirsiniz.


7. EFES ANTİK KENTİ



Selçuk'a gelmişken Efes Antik Kentini görmeden olmaz. Her yıl 2 milyon civarında turisti ağırlayan antik kentin, milattan önce 7000'li yıllarda inşa edildiği bilinmektedir. Dünyanın 7 harikasından biri olan Artemis Tapınağına bu kent ev sahipliği yapmaktadır. Görmeden geçmeyin.


8.ALAÇATI



Yönümüzü şimdi de kuzeybatı tarafına çevirelim. Çeşme ilçesi sınırları içinde yer alan Alaçatı kasabası gerek mimarisi, gerek gece hayatı açısından şehrin en önemli tatil noktalarından birisidir. Yaz mevsiminin sıcağı sizi bunalttı ise Alaçatı'nın serin suları tam size göre. Sınırlarına girdiğiniz andan itibaren bu muhteşem beldenin büyüsüne kapılır ve aylarca buradan ayrılmak istemeyebilirsiniz. Benden söylemesi. Beldede antikacıları dolaşabilir, rüzgar sörfü yapanları izleyebilir, meşhur Çeşme Kumrusunun tadına bakabilir ve yel değirmenlerinden gün batımını izleyebilirsiniz.


9. DOĞAL YAŞAM PARKI



Sasalı'da yer alan İzmir Doğal Yaşam Parkı 2008 yılında kurulmuştur. Şehrin kalabalığından bunalanlar ve hayvanları doğal yaşam alanlarında görmek isteyenler için önemli bir uğrak noktası olan bu alan, her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlamaktadır.


10.AGORA



Milattan önce 4. Yüzyılda inşa edilen Agora kentin önemli antik yapılarından birisidir. Antik dönemde ticari ve sanatsal faaliyetlerin yürütüldüğü bölge olarak bilinen yapıda, kazılar bu gün hala devam etmektedir. Konak - Namazgah'ta yer alan yapıyı mutlaka ziyaret edin.




Comments

Popular posts from this blog

Trabzon'da En İyi Akçaabat Köftesi Nerede Yenir?

İSPANYA'DA BİRŞEYLER ALABİLECEĞİNİZ EN UCUZ MARKET HANGİSİ ?

Trabzon'da En İyi Pide Nerede Yenir?