İSPANYA'DA BİRŞEYLER ALABİLECEĞİNİZ EN UCUZ MARKET HANGİSİ ?




Erasmus programı sayesinde 8 ay yaşama fırsatı bulduğum İspanya'da  öğrenci olduğunuz için mecburen ucuz yaşamanın yollarını arıyorduk.

Bütün ev ihtiyaçlarımızı ''Mercadona'' adında  Migros tarzı bir supermarketten yapıyorduk. Fiyatları İspanya'da bulunan diğer marketlere oranla daha ucuz. En ucuz olan  tabi ki içki fiyatları. Ben alkol kullanmadığım için beni pek alakadar etmiyordu. Ancak ev arkadaşlarım o bölüme geldiklerinde fiyatları görünce deliriyorlardı =). Bira sudan daha ucuz öyle düşünün.


Evde Türkiye'de olduğu gibi pilav, kurufasulye ve cacık yapabiliyorduk. Evde kalıyorsanız eğer Türkiye'deki çoğu yemeği yapma şansınız var, çünkü bu markette aradığınız çoğu ürünü bulabilirsiniz. Kahvaltı yönünden de çok zengin seçenekler var. İspanya'da kaldığımız süre boyunca her sabah mükemmel bir kahvaltı ziyafeti çektik. Hatta bir markette Namlı beyaz beynirlerini bile gördük fakat  almadık =). Ekmekleri çok güzel, çok seçenek var. Biz daha çok sopa diye tabir ettiğimiz ince uzun ekmekten ve hem tost hem de sandviç yapabileceğimiz dilim dilim  yumuşak kare şeklindeki ekmeklerden alıyorduk.

İspanya'da kesinlikle aç kalmazsınız,  bizim damak tadımıza uygun herşey. Hiçbirşey ile uğraşamam diyorsanız, domates, salatalık, kaşar , marul alıp sandwiç yapın, tost yapın ya da hazır konserveler var onları tüketebilirsiniz.

İspanya otel rezervasyonlarınızı http://bc.vc/TC5X68c sitesinden yapabilirsiniz

Comments

  1. Merhaba, Geçtiğimiz ay İspanya'da yaşayan Türklere özel yeni bir web sitesi açıldı. Onu da buraya not olarak bırakmak istedim, yazıyı okuyanların faydalanması amacıyla.
    www.turkmarketim.com 
    Site Amazon İspanya'da bulunan Türk ürünlerini tek bir web sitesinde topluyor. Buradaki ürünlere tıklayıp Amazon'dan satın alabiliyorsunuz.
    Çay, Türk  kahvesi, helva, fincan, cezve, Rakı, lokum, sahlep, çay makinası, nazar boncuğu, tavla, tespih, Türkçe kitaplar gibi birçok ürünü sitede biraraya getiriyor. İspanya gibi Türk ürünlerinin az olduğu bir yerde çok faydalı oldu. 

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Trabzon'da En İyi Akçaabat Köftesi Nerede Yenir?

Trabzon'da En İyi Pide Nerede Yenir?